Депо за контрабандни цигари е разкрито в Русе при акция на служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към митницата и русенската дирекция на ДАНС, проведена под ръководството и надзора на Районна прокуратура.
До реализацията на операцията се стигнало, след като е получен сигнал за разтоварване на огромно количество кашони в подземна гаражна клетка на блок на ул.“Червен“. В понеделник през деня разузнавачи и митничари са атакували подземния гараж на тихата уличка. В клетката са открити 17 000 кутии от марките „Diva“ и „Palladium“ с надпис „Duty free“. В помещението са намерени още и много празни кашони, в които е имало цигари. 
Установено е, че собственикът на гаража го е отдал под наем. Наемателят тепърва се издирва. Тъй като тези марки цигари не са регистрирани с продажни цени за търговия в страната, предотвратената щета за бюджета от неплатен акциз възлиза на 63 665 лева.
По случая е образувано досъдебно производство, което се води от разследващ митнически инспектор под ръководството на Районна прокуратура.