Такси с майка и две деца на 3 и 6 години беше блъснато в четвъртък сутринта от джип „Дачия Дъстър“, който отнел предимството на автомобила. За късмет двете момиченца се отърваха само с уплаха. Две линейки пристигнаха на място, но медиците само прегледаха майката и децата й и след като установиха, че нямат наранявания, си тръгнаха.
Инцидентът стана в 7.45 часа на ул.“Тича“ в посока „Петрохан“ след кръстовището с ул.“Чипровци“. Джипът със 70-годишен водач зад волана излязъл от пресечка на „Тича“ срещу задния вход на стадион „Дунав“, без да даде предимство на таксито, и се забил в предната му дясна врата. От удара стъклото се строшило и паднало на седалката до водача, където за щастие нямало пътник. Майката и децата, които водела на детска градина, били на задната седалка и се отървали читави, но силно стресирани.
По време на проверката от органите на КАТ стана ясно, че шофьорът на таксито Веселин Димов, на 60 г., е със златен талон, който се дава на водачи без нарушения. Той също е в силен стрес от внезапния удар и писъците на децата.