Над 16 000 пасажери е превозила на пътническите си кораби русенската фирма „Дунав турс“ АД от началото на март досега. За тези почти седем месеца не е отложено нито едно плаване поради природни бедствия.
„Имахме известни опасения с нашите партньори за пътуванията на пасажера „Русе Престиж“ до украинското пристанище Вилково заради размириците там. Този круиз е с продължителност 16 дни и туристите го предпочитат, защото украинската Венеция, както наричат Вилково, е доста екзотично място. Но екип на нашата фирма два пъти посети този град и се убеди, че всичко е нормално и няма опасност за сигурността на пасажерите“, каза изпълнителният директор на „Дунав турс“ АД Катя Стоянова. И уточни, че по тази дестинация пътували предимно немски туристи, но и тази година в круизите не липсвали българи, които ползвали промоционални цени.
Изцяло нова през сезона е и анимационната програма на борда. Освен традиционната българска сватба, туристите са изучавали народни танци и български език. „Голямата конкуренция от кораби по вътрешните водни пътища на Европа ни кара да увеличаваме и изискванията към екипажите на корабите. Туристите стават все по-взискателни, а ние се стремим да няма разочаровани пасажери“, каза още Катя Стоянова.