Бъдещето на отношенията между българския тенисист Григор  Димитров и рускинята Мария Шарапова влезе в новинарската емисия  дори на сериозна и водеща откъм формиране на общественото мнение телевизия като "Първи канал" - Останкино. Руската телевизия включи новината за евентуалното  прекратяване на връзката между двамата в късното издание на  новините снощи, 17-и септември, и то във водещите  обществено-политически акценти, а не в спортната емисия.

"Профилите на двамата в социалните мрежи вече не са  свързани, съобщи водещият на новините, като отказа да се  ангажира с окончателно мнение по въпроса, но като покритие бяха  пуснати стари техни снимки, показващи близост.

"Вероятно отпадането и на двамата на доста ранен етап на  Откритото първенство на САЩ се дължи на емоционалната  нестабилност, в която се намират, коментира още телевизията. Любопитно обаче, в нито един момент от минутката, посветена  за двамата водещи състезатели в този спорт, не се спомена  българската националност на Григор Димитров.

"Първи канал" е руска национална телевизия, обхващаща  най-голяма част от зрителите на територията на Русия - 98,8  процента от населението[1]). Контролният пакет от акциите - 51  процента, на телевизията са държавна собственост. Излъчва се от  Москва, а главният офис се намира в кулата Останкино.