Хард диск от 1 терабайт и четириядрен процесор с 8 гигабайта рам памет е най-важната характеристика на всеки от 15-те компютъра, които председателят на управителния съвет на „Приста Ойл“ Пламен Бобоков подари на Математическата гимназия. Това е второто му дарение, след като преди десет години оборудва същия кабинет с модерни за времето си компютри. Сега стаята е с подменена настилка, стените са пребоядисани, а работните места - чисто нови.
Благодарни сме както на г-н Бобоков, така и на кмета Пламен Стоилов, благодарение на когото Русе е единственият град с допълнително финансиране на училищата с висок успех и с тези средства успяхме да купим нови столове за този модерен кабинет, каза директорът на училището Митко Кунчев.
За да докажат, че усилията на дарителите не са напразни, от гимназията се бяха погрижили да направят презентация с всички успехи на учениците по информатика и информационни технологии. Един от златните медалисти - голямата надежда на Русе Емил Инджев от девети клас, показа своята разработка по генетика. Пламен Бобоков получи дарителска грамота и тениска с емблемата на училището, което самият той е завършил.
Радвам се, че мога да съм част от успехите на децата, и благодаря на кмета, че е успял да пребори социалистическия принцип на несправедливо равенство, като стимулира тези, които работят и имат резултат, каза Пламен Бобоков.