Стана спонтанно и необмислено. Това заяви вчера 31-годишният Борислав Георгиев, който участва заедно с 30-годишния Валентин Хубенов и 29-годишния Иван Димов в обира на денонощния магазин на бул.“Цар Освободител“ в 1 часа в понеделник. Тогава двама от групата в продължение на цял час стояли в магазина и уж си избирали нещо от рафтовете, като дори пускали шегички. После внезапно си тръгнали, за да се върнат по-късно и да нападнат брутално продавачката за оборота. Покрай откритите в чекмеджето 1500 лева тримата откраднали цигари и марково уиски за 700 лева под обективите на охранителните камери.
Точно по видеоматериала полицията разпознала Хубенов и го привикала за справка 10 часа след обира в Първо РПУ, където при задължителния обиск у 30-годишния мъж била открита спринцовка хероин. След интересната находка разговорът тръгнал бързо и задържаният признал за обира, като посочил и съучастниците си.
Вчера съдът постанови задържане под стража за тримата, въпреки молбите им да ги пуснат от ареста, за да изкарат празниците със семействата си. Това решение вероятно няма да се обжалва, защото това е възможно чак след Нова година, когато се очаква сговорната дружина да има присъди. Вече се готвят споразумения с прокуратурата, готови са и назначените техническа и дактилоскопска експертизи, които заедно със самопризнанията на младите мъже категорично доказват, че точно те са извършили обира.
Най-вероятно осъжданите многократно за кражби, грабежи и побои Борислав и Валентин ще влязат отново в затвора, където вече са били по други присъди, а Иван може да се размине условно заради чистото си съдебно минало.