Ученици от гимназията по облекло ще изучават безплатно стъпките и движенията на прочутите по цял свят български хора и ръченици. Това ще стане благодарение на партньорството между клуба за народни танци „Играорци“ и гимназията. То ще ни позволи да научим гимназистите на най-българските танци, като това ще става в зала, която училището ни предоставя, каза Богдан Донев,  хореограф на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ и ръководител на клуб „Играорци“. Донев е и преподавател в Националното училище по изкуствата в Русе и в Националната танцова академия в Пловдив.
Това е втората зала на клуба, обясни хореографът. На 22-ри започва новият артистичен сезон с любителите на родния фолклор в „Киното“ в квартал „Здравец“, а на 23-и - в залата в гимназията, където и учители ще могат да учат стъпките на Елениното и Дайчовото на половин цена.
В момента в клуба за народни танци се занимават 6 русенски групи и една в Сеново. Нови желаещи могат да се запишат както в дните на откриването на сезона, така и след това. „Играорци“ са и клубът, който тази година за трети път организира празника на любителите на българските танци „Русчуклийска среща“.