Пет кражби успял да навърти за осем дена рецидивист, който преживявал благодарение на престъпните си навици. Г.С. е многократно осъждан, а последно излязъл от затвора на 11 април тази година. Въпреки честия престой зад решетките и заболяването от множествена склероза, той изобщо не успял да откъсне престъпното от себе си.
Първата му засечена кражба след пускането на свобода станала месец и половина по-късно - на 29 май. Тогава без притеснение той отишъл във Военното окръжие и седнал да разговаря в кабинета на главна специалистка под претекст, че иска да постъпи на работа в резерва на армията. Телефонът на жената обаче звъннал и докато тя била разсеяна от разговора, ловкият поглед на рецидивиста веднага фиксирал дамската й чанта, която била оставена на съседния до него стол. Успял да я откопчае и да напипа портмонето в нея, като го свил незабелязно. Специалистката му казала да отиде първо на медицински преглед и след това да се върне да разговаря с нея за амбицията си да постъпи в армията. Той излязъл уж да последва съвета й, но след това дирята му и желанието за военен пост се изпарили.
Няколко дена по-късно, на 1 юни, рецидивистът отишъл да търси плячка на Автогара-юг. Забелязал, че касиерка на едно от гишетата излязла, за да отиде до тоалетна, но не затворила прозорчето на офиса. Ловките ръце на Г.С. набързо докопали мобилния й телефон „Нокиа“. На следващия ден опитният престъпник обрал магазинерка, докато обслужвала клиент. Незабелязано отмъкнал портмонето й от оставената без надзор дамска чанта. Отново на 2 юни рецидивистът влязъл в офис на фирма, докато чистачката си вършела задълженията. Уцелил момент, в който тя отишла до банята, и се добрал до личната й чанта и портфейл. На 5 юни се озовал пък в общежитията на духовното училище, където отново негова жертва станала хигиенистка. Докато чистела, жената оставила на чин в една от стаите да се зарежда мобилният й телефон. Това било фиксирано от блуждаещия рецидивист, който набързо прибрал самсунга.
Всички жени, които станали жертва на ловкия крадец, се усетили, че са обрани след няколко часа. Благодарение на записи от видеокамери хващането на престъпника не било особено трудно и той бил заловен ден след последната си кражба - на 6 юни. Ударите от всичките пет кражби били за общо около 302 лева. След като бил хванат, той върнал двата мобилни телефона на собственичките им и платил 117 лева за причинените щети на останалите жени. Рецидивистът призна изцяло вината си и с това си осигури по-леко наказание. Вместо три години затвор, той ще излежи две години при първоначален строг режим. Присъдата може да се обжалва.