След всеки неуспех /разбирай място извън Топ 4/ на световно, европейско първенство и в турнирите за Световната купа ръководството на федерацията по волейбол решава бързо и дори истерично, че първият виновник трябва да е селекционерът на националния отбор. Силвано Пранди беше уволнен, щото „загубил контакта си с играчите“, а сънародникът му Камило Плачи оставил отбора да кара на мускули и без никаква физическа подготовка. 
Наред е Пламен Константинов, от когото се искаше да направи някаква магия на световното първенство след много кратка като време работа с играчите. И понеже Пламен не го докара от щракане на пръсти, близки до шефа на федерацията Данчо Лазаров „съветници“ опипват почвата с приказки за нова раздяла.
С такиви спорадични драми и сценарии на данчолазаровците националният ни състав никога няма да стане отбор с реални претенции за първите места на големи първенства. Ще направи един хубав мач, но после ще загуби, защото момчетата знаят, че виновникът винаги ще е само националният селекционер, а те ще минат метър. Хората, които плачат за уволнение, са други, а не кадърни специалисти като Пламен Константинов.