Световните медии се побъркаха по младия славист Стефан Велков. Според информации "червените дяволи" са готови за платят впечатляващите 1,5 млн. евро за 17-годишния защитник. Сайтът "les-transferts" определя Велков като "безценен диамант".

Всичко тръгна от сряда вечер, когато "Дейли Мейл" съобщи, че Велков е на базата в Карингтън и тренира с отбора до 21 години на "Юнайтед".

Вчера медиите на Острова твърдяха, че Велков може да дебютира още днес за "децата" на "дяволите". Тази вечер момчетата на Уорън Джойс излизат срещу "Арсенал" в Лондон. Стефан може да играе, тъй като в първенството до 21 г. в Англия е позволено да участват футболистите на проби.

Веднага почнаха и сравненията. Според информациите Велков много приличал на Неманя Видич. Младежкият национал е на "Олд Трафорд" именно за да смени сърбина. Друг сайт пък твърди, че Велков ще смени Рио Фърдинанд.

Президентът на "Славия" Венци Стефанов продължава да отказва коментар по темата. "Когато има нещо за говорене, ще говоря", отсече босът пред "Стандарт".

В последните дни излязоха информации, че италианският "Интер" следи национала. Вчера на Апенините отново припомниха това, но и споменаха, че шампионът "Ювентус" също ще гледа записи на младока от Овча купел.