Отборът на Левски се класира за четвъртфиналите на Купата на България, след като постигна изключително драматична победа след дузпи над ЦСКА.

Двата отбора трябваше да изпълнят цели 18 дузпи, преди да определят победителя. "Червените" имаха няколко възможности за гол пред първата част, повечето от които след центрирания, но Пламен Илиев отрази ударите на Венци Василев и Джаксън Менди, а сенегалският бранител уцели и гредата веднъж. Възпитаниците на Стойчо Младенов продължиха да бъдат по-активни и след почивката, като в 54-та минута удар на Милисавлевич срещна ръката на Димитър Макриев, но реферът Цветан Кръстев не отсъди дузпа. В последните 15 минути на редовното време "сините" натиснаха, но Райс Мболи спаси силният удар на Антонио Вутов.

В двете продължения от 15 минути двата тима играха изключително предпазливо и не създадоха нито едно голово положение, като изчакаха спокойно дузпите.

Емил Гъргоров сбърка още при първата дузпа за ЦСКА, но скоро след това същото стори и Ларсен Туре. Това бяха единствените пропуски при редовните 10 дузпи, след което при допълнителните изпълнения Валентин Илиев и Кевин Бру направиха последователни пропуски, за да направят драмата пълна. При 17-та дузпа Пламен Илиев отрази удара на Мамади Сидибе, след което Дъстли Мюлдер донесе успеха на Левски и класиране за следващата фаза на турнира, където съперник на "сините" ще е Ботев Пловдив.