Футболистите на „Дунав“ и техните фенове ще потеглят утре почти едновременно за Каварна, където русенският тим ще гостува за дерби мач от първенството на „В“ група срещу „Калиакра“. Момчетата от агитката ще се съберат в 8 часа пред стадиона в „Здравец“, ще изпратят момчетата с пожелание за успех, след което също ще тръгнат на път. С хората във фенския бус и тези, които ще заминат към морето с личните си автомболи, футболистите на „Дунав“ ще имат подкрепата на поне 50 свои привърженици.
Междувременно фенклубът съобщи за „Утро“, че всеки привърженик на „Дунав“ вече може да си купи от новите клубни шалчета. Те са с цена 10 лева и се продават в магазина за хора с по-едри габарити на улица „Ангел Кънчев“.
Мачът в Каварна може да се окаже решителен за първото място в крайното класиране. Футболистите на „Дунав“ са водачи с 12 точки, а отборът на „Калиакра“ върви трети с 10. Ако момчетата на старши треньора Веселин Великов победят съперника си, почти сигурно ще го елиминират от голямата игра и следващата им задача ще е да разчистят сметките си със „Светкавица“.
„Въобще не се притеснявам, че мачът ще бъде ръководен от елитния съдия Станислав Тодоров. Напротив! По-добре е той да свири двубоя, вместо някой рефер, който тепърва иска да се учи на съдийство“, коментира пред „Утро“ изпълнителният директор на „Дунав“ Теодор Георгиев.
Дербито на кръга ще бъде излъчено пряко от „Канал 3“.