- Как върви турнето Coca-Cola Happy Energy Tour?
- Страхотно. За първи път сме с жива банда на сцената и емоцията и за нас, и за феновете е уникална.
- С един аршин ли мери публиката творчеството на българските изпълнители и творчеството на чуждестранните звезди?
- Относително е. Английският език е много благозвучен и е по-лесно да се борави с него. Но мисля, че в последните години българските артисти се усъвършенстваха много и правят музика на доста високо ниво.
- Чувствате ли се ощетен от това, че масово се дава поле за изява и се излъчват основно чуждестранни продукции за сметка на родните?
- От 2012 г. насам се засили продукцията и медиите подкрепят много нашите артисти. В момента има няколко телевизии и радиа, които са само за българска музика, така че подкрепата им е голяма, за което благодарим.
- Как решихте да направите съвместна песен с Мария Илиева?
- Бих казал спонтанно и съвсем естествено. Говорихме си един ден за това и просто решихме да го направим.
- От кого дойде поканата за дуета? Колко време работихте по него?
- След като решихме, че ще направим песен, започнах работа по музиката. След няколко варианта се спряхме на този, който е и финален. Отне около 3 месеца.
- С Мария Илиева или с Лора Караджова е по-лесно да се работи?
- И двете дами са ми много близки приятелки и работата с тях не бих я нарекъл работа, а удоволствие. Те са професионалисти и се разбираме с малко думи, а в студиото почти няма дубли. Действат от раз.
- Самият вие готов ли сте да смените амплоато, както направи Мария Илиева, и да запишете поп песен без обичайното рапиране?
- Зелената песен на България - „Няма кво да стане“, мисля че го доказва и е доста красноречив пример.
- Трябва ли музиката да възпитава?
- Музиката трябва да е отражение на емоциите на човек. Ако трябваше да възпитава.. имам ли право да съм учител без диплома...
- Мислите ли, че има основание в искането за спирането на песента „Видимо доволни“? Виждате ли вие самият морален казус около парчето?
- Това в медиите е доста неточна информация. Разбира се, че няма основание. Живеем в 2014 година, където си на два клика разстояние от всякаква информация, от цял свят. Във „Видимо доволни“ няма нито една нецензурна дума, медиите преекспонираха случката.
- Как публиката реагира на „Видимо доволни“?
- Това можете да прецените вие.
- След скандала със Съвета за електронни медии, започнахте ли да изпитвате неудобство покрай изпълняването на парчето?
- Не, защото няма от какво.
- Какво ви предстои в професионален и личен план? Да очакваме ли скоро нов хит?
- За момента сме на 100% ангажирани с Coca-Cola Happy Energy Tour, предстои ни финала на турнето на 14 септември в София. Относно правенето на хит - хит не се прави. Хит става песен, която се харесва от много хора. Подготвям нова песен, която се надявам да излезе през зимата.