Повече от 20 посланици на хармонията и разбирателството между хората от седем държави пристигнаха вчера от Гюргево в Русе. Сред тях бе и Уайна Мая от Мексико, която за трети път участва в европейската част на пробега и това не е последното и бягане за глобалната кауза в света да се възцари мир и хармония, подета от основателя на пробега Шри Чинмой - индийски философ, поет, музикант и спортист и мечтател.
След Дунав мост към групата се присъединиха и шестима българи и така сънародниците ни под факела, символизиращ  топлината на приятелството, станаха седем, защото в основната група има 32-годишен българин, който е стартирал от Португалия.
За нас истинската радост идва от единството между хората, това единствено е заложено в сърцето на всеки, казаха участниците в пробега. Много известни хора са държали факела в ръцете си като Нелсън Мандела, Майка Тереза, Михаил Горбачов, много други лидери на държави, политически фигури и атлети, но най-важното - милиони деца. Ние не бягаме с политическа цел, а за да вдъхновим хората да поемат отговорност и да започнат да променят собствените си съдби, тези на семействата си и общността, в която живеят, каза един от участниците в щафетата - Райнер от Австрия, който участва в  маратона от 1991 година и вече е бил в 80 държави.
Благодаря ви за благородната мисия, с нея давате вяра на хората, че могат да живеят в един мирен и по-добър свят, приветства колоната кметът на Русе Пламен Стоилов, който прие символично факела на мира.
Днес Походът на мира ще спре за малко в Бяла на път за Велико Търново, а на 17 септември ще тръгне за Турция през Свиленград.