Мъж с пистолет, който се придвижва с велосипед, ограби павилион за вестници, цигари и безалкохолни напитки по бул.“Ген.Скобелев“. Това е второто посегателство под индиго за две седмици, този път будката е на спирката в посока полицията след кръстовището с „Борисова“.
Грабежът е станал в четвъртък около 15.30 часа. Мъж на около 25 години се наврял до кръста в павилиона през гишето, размахал пистолет пред продавачката и й заповядал да отвори чекмеджето на касата. Този път бил без шапка, с гола глава и лента на очите. Жената изпълнила нареждането, но успяла да натисне паник-бутона, избягала навън и започнала да вика за помощ.
„Наоколо нямаше жива душа и никой не чу виковете ми. Видях как нападателят бръкна в чекмеджето, измъкна парите и избяга зад блоковете с велосипед“, каза вчера изплашената продавачка. След направената ревизия се установило, че са откраднати 140 лева. Вчера полицаи са иззели записите от камерата в павилиона.
На 28 август по същия начин бе ограбен павилион на същата фирма срещу Математическа гимназия, затова се предполага, че нападателят е един и същ.