Постоянен полицейски пост заради непрекъснати нощни гонки с мощни мотори искат живеещите в района на пешеходната пътека на улица „Плиска“, на която преди три години петокласничката Ники бе пометена фатално от кола.
„Само присъствието на униформени служители на МВР може да респектира тези млади момчета, които не ни дават и минутка покой“, заяви Друми Попов. Вчера той започна подписка сред съкварталците си за постоянно полицейско присъствие в района, която ще бъде представена на директора на Областната дирекция на МВР Георги Великов. 
„Тук не може да се живее. Всяка вечер около 18 часа група моторджии правят един-два тура с мощен рев по улиците „Студентска“, „Янтра“, „Плиска“ и „Тулча“, като по част от маршрута карат нормално. След това ситуацията се успокоявала докъм 22 часа, след което родеото продължава до 3 през нощта. Това не ни дава покой, цяло лято спим на затворени прозорци“, каза още Попов.
Той коментира и призива на полицейския шеф Георги Великов, публикуван вчера в „Утро“, гражданите да звънят на телефон 112, когато чуят рев на двигатели, за да може полицията по-ефективно да се бори с нелегалните нощни гонки по улиците.
„Неведнъж съм звънял на 112, но оттам ми казват да запиша номерата на моторите и пак да позвъня. Как да запиша номерата, моторите летят с такава скорост, че дори не мога да ги видя. А и моя работа ли е да гоня нарушителите - задължението ми като гражданин е да сигнализирам, а контролът и наказанията са работа на МВР“, казва Друми Попов и се надява апелът на хората от „Плиска“ за спиране на нощните състезания да бъде чут.