Звезда на НБА Денис Родман се надява баскетболният мач, който организира със Северна Корея, да успее да заинтригува американския народ и президента Барак Обама.

"Спортът по целия свят е много важен и именно заради това се надявам играта да впечатли американците и особено президента Барак Обама", споделя Родман.

Родман организира свободна игра между Северна Корея и отбор от бившите големи звезди на НБА. Мачът ще се състои на 8 януари по случай рождения ден на корейския лидер Ким Чен Ун. Младият Ким е заклет баскетболен фен, особено на "Чикаго Булс",а Обама също се слави като голям почитател на отбора. Това е едно от малкото неща, за които Ким и президентът на САЩ са на едно мнение.

Татуираният баскетболист Родман успя да изгради силна връзка с корейския лидер още при първото си посещение в страната през март тази година. Тогава той нарече Ким "приятел до живот". Денис обаче заяви, че се разграничава от политическите събития, случващи се в Северна Корея. Той подмина предупрежденията на американското правителство да не посещава страната и каза, че каквото и да се случва там, нищо не зависи от него. Баскетболната звезда е един от малкото хора от Запада, срещали се с Ким, който пое управлението на КНДР след смъртта на баща си, бившия водач на Северна Корея Ким Чен Ир.

Във вторник множество военни и партийни лидери показаха своята лоялност и преданост към Ким на втората годишнина от смъртта на баща му.