Общинският съвет единодушно подкрепи обръщение към Министерството на регионалното развитие и Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждане на кръгово движение на опасното кръстовище при „Джъмбо“ и за спешни мерки за обезопасяване на пътя Русе-Кубрат през Червена вода, като в дългосрочен план се изгради и обходен път.
Както „Утро“ писа, до тази инициатива се стигна, след като жители на селото внесоха подписка в Общинския съвет. Хората негодуват, че от тежките камиони къщите им се цепят, а огромният трафик поставя живота им в риск.
При вчерашното гласуване Искрен Веселинов призова колегите си да помислят дали да не настояват с друг свой акт пред държавните институции за рехабилитация и на други пътища в региона, като посочи този за Ветово.  
Това беше една от най-дълго задържалите вниманието на съветниците точки от дневния ред на вчерашната сесия, която премина безпроблемно, скучно и без почти нито едно изказване по същество. Въпреки включените в дневния ред 48 точки, едно питане на общински съветник и 4 изказвания на гражданина Мариян Димитров, независимо от предизборната ситуация, заседанието приключи само за около 3 часа.
И времетраенето, и миролюбивата атмосфера са без аналог в работата на Общинския съвет от много години насам. Липсваха каквито и да било препирни, почти всички точки бяха гласувани единодушно и никой не се опита да си прави политически пиар.
Единствено Александър Неделчев се поинтересува за мотивите, заради които шефът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова и бившият пиар на Общината Ралица Маринова напускат УС на фондация „Русе - град на свободния дух“. Мотивите са лични, попитайте тях, бе лаконичният отговор на зам.-кмета Страхил Карапчански, който е и председател на фондацията.
С пълно съгласие и без дебати съветниците гласуваха предложението номинираният за Нобел д-р Самуил Рефетов да стане почетен гражданин на родния си Русе. С уточнението, което един от вносителите - Искрен Веселинов, направи - световноизвестният учен, номиниран за Нобелова награда за медицина, да получи званието си на 16 септември, когато ще посети града и ще стане Доктор Хонорис кауза на Русенския университет.