Почти всяка нощ на няколко места в Русе млади шофьори мерят хладнокръвието си и конските сили на автомобилите си, но залавянето им по време на поредното състезание в стил „Бързи и яростни“ е почти невъзможно заради стройната им система за „ранно предупреждение“. Това заяви шефът на областната полицейска дирекция Георги Великов.
В състезателни писти най-често се превръщат улиците „Борисова“, „Плиска“ и булевард „Мидия Енос“, но любителите на високите скорости имат стройна организация - поставят съгледвачи в началото и в края на набелязаната за гонки улица, които виждат отдалеч патрулките и сигнализират приятелите си по телефона. Тогава всичко внезапно утихва, а автомобилите се изнасят с нормална скорост. Така заради липсата на изненада „пилотите“ са на практика неуловими.
Ако гражданите чуят рев на двигатели на улицата, да сигнализират на тел.112. Това ще ни даде шанс да хванем участниците в гонките по време на бясното им шофиране, призова Георги Великов.
А докъде е стигнала наглостта на нощните джигити доста ясно показва една случка от последните дни. Трима младежи започнали да въртят среднощни дрифтове със стари БМВ-та на кръговото до ОД на МВР, без да се притесняват, че карат опасно и нарушават Закона за движение по пътищата. След като са спрени и глобени, тримата вече не практикуват така предизвикателно хобито си под прозорците на полицията.