Русе ще бъде домакин на третия кръг от новата верига автомобилни състезания „V1 Challenge“. Стартът ще се проведе на 21 септември от 13 часа край Централна гара. Надпреварата ще стане факт с посредничеството на Пламен Панталеев, собственик на дилъра на „Фолксваген“ за Русе и региона „Хоби Кар“ и на едноименния рали тим. Веднага след като стана ясно, че тази година Писта Русе няма да се проведе, Панталеев, който по традиция е сред основните организатори на състезанието, обеща, че ще се погрижи да създаде емоции на многобройните любители на моторните спортове. Сега това се сбъдва.
„Challenge“ се провежда със специално създадени автомобили, наречени „Волкикар“ на името на техния създател - турския автомобилен шампион Волкан Йъшък.  За дизайна на колите са използвани папулярните високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента в Турция са произведени близо 100 такива автомобила. „Волкикар“ е с дължина 3 метра, тегло 530 килограма, една седалка, двигател с мощност 115 конски сили, секвенционална скоростна кутия. Това е един много лек, бърз и пъргав автомобил с тръбно шаси.
Надпреварата по трасето с дължина 560 метра ще е в една серия, като първо ще се проведе квалификация за място. Първенецът в кръга ще получи 2000 лева, а класиралите се на второ трето място 1000 и 500. 
Списъкът с участващи пилоти и повече подробности за състезанието ще бъдат изнесени в първите дни на идната седмица, съобщиха за „Утро“ от офиса на „Хоби Кар“.
Извън официалния старт зрителите ще се насладят и на 4-часово шоу със зрелищни автомобилни демонстрации, каскади, разлекателна програма с много изненади.