Русенската библиотека организира благотворителен коледен базар, като средствата от разпродажбата са предназначени за подпомагане на лечението на 9-годишния Дамян Георгиев. Днес от 9 до 17 часа в РБ „Любен Каравелов“ русенци ще могат да си купят книги, картички, сувенири, които са събрани от малки и големи читатели, които искат да подкрепят русенското момче, лекуващо се в клиника в Истанбул.
В кампанията в помощ на Дамян се включват и учениците от 5 г клас на СОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Яница Енчева. От 13.30 ч днес и от 17.30 ч в петък те ще изиграят благотворително своя спектакъл „Коледни чудеса“ по пиесата на Мая Дългъчева.
И служителите от офиса на НАП в Русе се включиха в общоградската инициатива за подкрепа на 9-годишния Дамян. С дълбоко съчувствие и пожелания за излекуване на детето те събраха неколкостотин лева в специална урна.
Традиционно през декември русенските приходни служители организират благотворителна кампания „Коледна добрина“, като в последните 3 години събраните средства те даряват на фондация „SOS детски селища“. Този път повечето от тях пожелаха да подкрепят малкия си съгражданин Дамян.