Футболистите на „Дунав“ ще играят срещу „Раковски“ /град Раковски/ на 1/16-финалите от турнира за купата на България. Отборът, който ще продължи в следващата фаза, ще бъде определен в един мач. Двубоят на Градския стадион в Русе ще се играе на 23, 24 или 25 септември.
„Добър жребий! Мисля, че ще се справим с този съперник и че после съдбата ще ни противопостави на наш терен срещу някой от елитните отбори“, коментира лаконично пред „Утро“ изпълнителният директор на русенския клуб Теодор Георгиев.
„Дунав“ и „Раковски“ са стари познайници от изминалото първенство на „Б“ група. На 10 август 2013 година нашите завършиха у дома срещу този съперник 1:1, същият резултат /9 март 2014 година/ се повтори на мача в град Раковски. Към края на шампионата тези тимове бяха преки конкуренти за оцеляване в групата, но безхаберният през пролетта отбор на „Дунав“ изпадна насила и позволи на състава от Южна България да остане с роля в професионалния футбол.
Положението на „Раковски“ не е розово и през този шампионат. Отборът е на предпоследно място в „Б“ група с 3 точки от една победа, 4 загуби и голова разлика 5:11.
Другите двойки: „Пирин“ /Благоевград/-“Литекс“,  „Пирин“ /Разлог/-“Локомотив“ /Сф/, „Созопол“-“Черно море“,  ПФК „Бургас“-Берое, победител зона „Северозапад“-“Локомотив“ /ГО/, „Локомотив“ /Мездра/-“Ботев“ /Пловдив/, „Ботев“ /Враца/-“Лудогорец“, „Монтана“-ЦСКА, „Черноморец“-“Славия“, „Спартак“ /Варна/-“Левски“, „Атлетик“ /Куклен/-“Банско“, „Ботев“ /Гълъбово/-“Марек“, „Септември“ (Симитли) - „Хасково“, „Верея“-“Локомотив“ /Пловдив/, победител зона „Югозапад“-“Добруджа“.