Детската площадка на ул. „Муткурова“ 125 не отговаря на съвременните стандарти и е опасна. Наскоро малко дете е прищипало крака си, докато се е спускало по напуканата и потрошена пързалка. За това сигнализира  нашата читателка Борислава Тодорова. Тя обръща внимание, че в близост са построени нови площадки, но точно по тази, на която играят най-много деца заради съседната ясла, която е и пункт за детска храна, нищо не е направено.
Действително детската площадка е в лошо състояние. Няма съмнение, че пързалката там е най-опасното съоръжение, люлките и катерушките обаче също се нуждаят от ремонт. От години не са виждали боя. Самият терен също е опасен - неравен, отчасти покрит с камъчки. Родителите с основание се притесняват за безопасността на децата си. 
Кметът Пламен Стоилов съобщи, че до края на месеца предстои да се подпише договор за обновяване на определен брой площадки в Русе. Възможно е тази площадка да е част от тях, но ако не е включена, ще я заложим за следващата година, обеща кметът.