Кой с кого пие кафе, кой на кого дължи пари и от страната на кой фермер се намира. Тези лични взаимоотношения все повече започнаха да изплуват по делото за умишленото блъскане и прегазване на Георги Георгиев в Острица, за което подсъдим е 54-годишният фермер Селим Кешифов. Делото срещу огнения двемогилчанин, който трудно мелел брашно с жителите на Острица и не обичал да се съгласява с чуждото мнение, отново бе отложено. Най-вероятно на 8 октомври, когато ще е следващото заседание, Кешифов вече ще чуе присъда на първа инстанция.
Вчера стана ясно, че фермерът е пил кафе със свидетел по делото преди заседанието на 2 юли и се изразиха съмнения, че му е оказвано въздействие. Става дума за свидетеля и негов бивш пастир Григор Раднев, който преди два месеца хвърли бомбата, че е бил удрян от Кешифов, след като дал показания в двемогилската полиция. Заради заплахи и закани срещу него и семейството му Григор се принудил да напусне Острица и да заживее в Старозагорско. Точно тези негови думи провокираха искането да бъде разпитан полицейският служител, пред когото са описани тези обстоятелства. Делото бе отложено заради необходимостта двемогилският полицай да бъде разпитан.
Пред съда вчера се изправи и приятел на Селим, който се возил в буса по време на инцидента. Той обаче не видял какво се случва, тъй като в този момент се бил навел да подрежда бутилки с бира, които се търкаляли на пода на буса. Появиха се съмнения и за неговите показания, тъй като той и фермерът са близки и често искали един от друг пари назаем. Разпитан бе и синът на Кешифов - Кешиф Сюлейманов, който обясни, че всички в Острица били на нож със семейството му, често ги обиждали и им се заканвали.
Кешиф обясни, че случайно попаднал на местопроизшествието на 12 април миналата година, когато според прокуратурата фермерът се засилил с буса си, блъснал и влачил десетки метри Георги и мотора му. Твърди, че дори не разбрал първоначално, че катастрофиралият бус е на баща му. Слязъл от аудито си, а в този момент баща му тръгнал да бяга от насъбралите се хора, които тръгнали да го бият и обиждат, качил се в колата на сина си и отпрашил, без да казва нищо. Кешиф видял, че под буса има мотор и го изправил на пътя. Идеята му била да се качи на буса и той като баща си да избяга нанякъде, но хората били настървени и решил да се спасява пеша. Първо се скрил в една от кошарите на фермата и не се отзовал нито на полицейското, нито на охранителното търсене. После от страх избягал в гората. Същото направил и баща му Селим, който чак на сутринта се появил с обясненията, че през нощта се е крил в тъмния лес.
Агресивният фермер, който има съдебна биография, и вчера не пожела да даде обяснения и да представи своята гледна точка около инцидента. Обеща да го направи, след като бъде разпитан и последният свидетел - полицаят от Две могили, и след като бъдат приети назначените експертизи.
Конфликтът между Селим и Георги се разраснал около ситуации, в които пострадалият засичал нередностите, които върши фермерът. Той бил свидетел по дело за кражба на метали и давал показания пред Беленския районен съд срещу нападателя си. Напрежение, което преминало в ръкопашна разправа, предизвикала и нерегламентираната паша на овцете на фермера в базата, в която работел Георги. Неприязънта достигнала заплашителни размери на 12 април. Заради причинените мъки и болки от счупените ребра, наранявания по главата, стреса от опита да бъде убит и не само неговият емоционален срив, а и този на близките му, 42-годишният Георги поиска нападателят да му изплати 20 000 лева обезщетение.