Пореден търг на обявената в несъстоятелност  „Престиж сокс“ ЕАД очакват с надежда бивши служители на русенската чорапена фабрика. Няколко плетачки, които са били завлечени с хиляди левове за месеци наред, вече са осъдили фирмата. Но тъй като тя официално е фалирала и всичко, което притежава, се разпродава, те няма откъде да си вземат парите, сигнализираха в „Утро“ обезпокоени хора. А дружеството е в ръцете на пореден синдик.  
Първоначално имуществото на фабриката бе предлагано за над 2 милиона лева, но цената вече е смъкната на 1.7 млн. Купувачи обаче няма и не изглежда, че ще се появят.
„Престиж сокс“ ЕАД е обявена в несъстоятелност през 2011 година. Фабриката се простира на 12 000 декара терен в местността Стари Астарджи. Дружеството разполага с четири сгради, сред които 780 кв.м административна постройка и 2762 кв.м промишлена. Фабриката се продава със стотици плетачни машини, компютри и принтери, 3 коли между които два мерцедеса, десетки бюра, шкафове, столове, офис и кухненско обзавеждане.
Това далеч не е единствената фирма, която официално е стигнала дъното през последните години. Напротив - все повече дружества биват обявявани в несъстоятелност, което е изключително тревожно. Синдици с десетки години стаж в бранша споделят, че такова чудо не са виждали. И се връщат назад във времето, когато дори по време на голямата инфлация са продавали със завидни темпове фалирали фирми. Докато сега имоти и машини на тезгяха има много, но не и купувачи. Друг е въпросът дали фалитът на част от дружествата не е скалъпен от техните собственици, за да се спасят от натрупани задължения и да започнат начисто да въртят бизнес под ново име.