Египетските жреци откривали отрицателните черти на характера по датата на раждане. Те имали астрологична система от десет знака, отговарящи за тъмната страна на човешката душа.

КЕНТАВЪР - 8 януари - 12 февруари

Кентавърът е наполовина човек, наполовина - кон. Ето защо у хората, родени под този знак често не знаят какво искат. Капризни са и понякога им е доста трудно да сдържат "зверските" си емоции, като гняв, ревност, похот, страх. Сменят често настроенията и мненията си.

ХАРПИЯ - 13 февруари - 18 март

Жената с огромни птичи криле и остри нокти в гръцката митология е символ на смъртта. На "родените харпии" им е много трудно да прощават обидите, те са изключително злопаметни и могат с години да таят в душата си негодувание и ненавист. Способни са да изпадат в тежки депресивни състояния.

ПЕГАС - 19 март - 24 април

Подобно на крилатия кон от легендата носителят на този знак се носи над простосмъртните, които леко презира. Родените под знака на пегаса се отличават с буйна горделивост и черна завист. От малки са убедени, че заслужават най-добрия живот, който не са получили по нечия вина. Те избягват да решават битови проблеми, но много обичат да командват. ТВ любовта са много ревниви.

ЦЕРБЕР - 25 април - 30 май

Триглавото куче с ужасяващ лай в античната митология охранява вратата към царството на мъртвите. Родените под този знак се отличават с раздразнителност, която околните приемат за злобност. И неслучайно - церберът е способен да се нахвърли с юмруци върху човека, който не му е угодил. Понякога първичният инстинкт играе лоша шега.

САТИР - 31 май - 3 юли

Сред мъжете сатири често се срещат безсрамни женкари, лесно очароващи и също така лесно разбиващи женските сърца. Жените пък без капка съвест рушат чужди семейства, за да получат харесалия им мъж за любовник. Тези хора не си поплюват и когато мразят, го правят докрай, докато не отмъстят.

ОКЕАНИДА - 4 юли - 10 август

В древногръцката митология океанидите са морски нимфи, които със сладките си гласове примамвали нещастните моряци при себе си на острова. Приближавайки се към острова, мореплавателите се натъквали на скали и се давели. Така че сред родените под този знак мнозина използват чара си, за да се докопат до желаното. Жените океаниди са фатални съблазнителки, обожаващи да се преструват на безпомощни и да въртят мъжете, както им е угодно.

ГРИФОН - 11 август - 15 септември

Грифонът - полулъв-полуорел - е символ на войната и враждата. Носителите на този знак често страдат от нетърпимост и фанатизъм. Те могат до последен дъх да се придържат към някакви принципи /често доста безсмислени/, затова всички несъгласни с грифоните, се превръщат в техни най-зли врагове. Някога именно родените под този знак организирали лов на вещици и ръководели инквизицията.

ХИМЕРА - 16 септември - 22 октомври

Химерата е митично същество, притежаващо свойството внезапно да се появява от въздуха и да изчезва в него. Носителите на този знак се отличават с изострено възприятие, но това ги прави капризни и мними. Химерите са податливи на депресии, зле са приспособени към реалния живот и често съществуват в собствен паралелен свят.

СФИНКС - 23 октомври - 30 ноември

Студен, пресметлив и хитър, сфинксът непрекъснато се стреми да се извиси над околните. Друга негова черта е икономичността, която води до стиснатост. Носителят на този знак се радва на всяка възможност да спести нещо, дори ако не се нуждае от пари. Любовта му към парите често се превръща в истинска мания и го превръща в скъперник, ако не спре тази си страст.

МИНОТАВЪР - 1 декември - 7 януари

Както и у кентавъра, у минотавъра - същество с глава на бик – преобладават животинските рефлекси и черти. И най-вече първичният инстинкт. МНо за разлика от своя събрат с конска половина, минотавърът е и крайно зависим от чуждите съждения. Най-трудното за него е да живее за себе си, без да му пука какво ще си помислят и ще кажат околните. Заради общественото мнение и евтината популярност той е способен дълго да се инати и да се опъва с рога.