През следващото денонощие на много места в низините и равнините отново ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В часовете около обед видимостта ще се подобрява, а облачността ще намалява до предимно слънчево време. В планинските райони през нощта ще е ясно, през деня предимно слънчево.
Почти тихо. Минимални температури в повечето места между минус 7° и минус 2°, максимални между 2° и 7°. В София минимална около минус 6°, максимална около 5°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дякова .
Над Черноморието ще преобладава облачно време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 4° - 7°. Температурата на морската вода е 6-9°. Вълнение на морето около 2 бала.
В планините ще е слънчево. По високите части ще духа слаб източен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 6°, на 2000 метра – около 0°.
В петък времето ще остане без промяна. В събота за кратко ще духа западен вятър - слаб, в Дунавската равнина до умерен и в повечето места мъглите ще се разсеят, а температурите ще се повишат. В неделя ще преобладава слънчево време; по-значителна облачност ще има над източните райони.