82-годишният Руси Русев-Пеперудата от Щръклево за поредна година посрещна 9 септември с портретите на Тодор Живков и други бивши партийни величия от времето на социализма. Изнесъл ги е пред дома си, за да ги видят повече хора. Като символ на миналото, по което пази носталгичен спомен, възрастният мъж е натопил в две кофи червени рози.
Атрактивният импровизиран музей на комунизма вчера привлякъл вниманието на съселяните му. Всички, които се спряха при мене, бяха почерпени с бонбони, хвали се дядо Руси.
До образа на Живков той е подредил и портретите на две национални светини - Васил Левски и Христо Ботев. Защото съм патриот, затова съм окачил и портретите на най-великите български борци за свобода, казва дядо Руси. Неговият съмишленик и гост Димо Великов пък добавя, че и Ботев, и Левски са се борили за народа, а не за власт и пари. Човекът споделя, че е много разочарован от новите политици, защото са обезлюдили и затрили България.
Преди да се прочуе със сбирката си от политически икони от времето на социализма, Пеперудата става известен с механата „Сиромашки рай“, която открива в мазата на дома си. Това се случва в далечната 1981 година. В типичния за тогавашния строй стил, домакинът слага книга за впечатления и похвали. Взема я от ТКЗС-то. В нея е и подписът на голямата българска актриса Стоянка Мутафова след думи на признателност към майката на Русев - Зафира. В нейно лице виждаме „достойна заместница на баба Тонка“, а в лицето на Руси - „непокорен родолюбец“, пише примата на българския театър. Датата е 14 февруари 1982 година. Дядо Руси разказва, че Стоянка Мутафова имала представление в Щръклево и тогава посетила дома му.
Книгата е попълвана до 2010 година. Последният подпис е на тогавашната кметица Данка Матеева, която честити 100-годишнината на баба Зафира, която вече не е между живите.