Празничният концерт на детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова към Общинския детски център за култура и изкуство започва в 18.30 ч в четвъртък в зала „Европа“. 22-то издание на Коледно-новогодишния фестивал, организиран от Община Русе, продължава на 21 декември, събота, когато в 11 ч в Доходното здание ще започне общоградският коледен празник на детския център „В очакване на Дядо Коледа“. В него ще се включат танцьорите от „Мираж“, ДВГ „Слънце“, салса формация „Ля роса“, фолклорният ансамбъл „Русчуклийче“ и Детската театрална работилничка. Родителите, които желаят коледният подарък на детето им да попадне в чувала на Дядо Коледа, трябва да го донесат един час преди празника, добре опакован и надписан с трите имена на детето.
Входът е с безплатни покани, които ще се дават на 18, 19 и 20 декември от 10 до 16.30 ч във фоайето на Доходното здание.
Пак на 21 декември, но от 12 ч, пред Доходно здание ще се проведе традиционното коледуване „Коледо, ле!“ с участието на коледарски групи от кв.Средна кула, Николово и Тетово. От 18 ч същия ден в Доходното здание Ruse Jazz Syndicate излизат на сцената заедно с Валди Тотев, Дими и Борислав Веженов.