Тримата мъже, които в понеделник в един часа след полунощ извършиха обир на денонощния магазин на бул.“Цар Освободител“, са задържани.
Разплитането на случая станало, след като в 11 часа същия ден в Първо РПУ бил доведен на разпит 30-годишният рецидивист В.В. По време на беседата полицейските служители извършили обиск на бандита и открили в него спринцовка с доза кафеникава течност. При направения тест тя реагирала на хероин. Тогава В.В. рухнал и си признал за грабежа, като посочил и двамата си съучастници, които също са наркозависими. Работата с тримата грабители продължава.
Както „Утро“ вчера писа, обирът бе извършен от трима младежи, чиито действия са били запечатани на камерата. От записите ясно се вижда, че единият бандит събаря продавачката на земята и я затиска с ръце и коляно. Другите двама вземат целия оборот от 1500 лева, цигари и бутилки с марково уиски. После тримата напускат магазина. Старият познайник на полицията В.В. бил разпознат веднага, а после той издава и съучастниците си.