Сянката на черното тото отново надвисна над "Лацио", съперника на "Лудогорец" в Лига Европа. Бившият футболист на "орлите" Кристиян Броки стана част от аферата "Калчоскомезе", която от три години тресе футбола на Апенините.

В понеделник вечерта полиция нахлу в дома на Броки, за да търси доказателства. Името му е изникнало покрай показанията, които са дали други заподозрени пред прокуратурата в Кремона. В кюпа се оказа и Дженаро Гатузо. Световният шампион и Броки са контактували подозрително често по телефона с Франческо Бацани. Последният се оказа зад решетките заедно с още три криминални лица. Бацани бил известен до сега като "Мистър Х". Той правел връзката между бандата на "Циганите", която създаде мрежата за уреждане на мачове, и набелязаните футболисти. Бацани водел и кореспонденция между играчите от различните отбори, за да нагласят срещите между тях. "Аз съм ядосан и обиден. Ще направя всичко възможно, за да изчистя името си", обяви Гатузо. Покрай Броки и Гатузо прокурорите привикаха и бивш играч на ЦСКА - Фабрицио Грило. Той също трябваше да дава обяснения за мачове на "Сиена".

"Болоня" - Лацио 3:1, "Милан" - "Лацио" 0:0 от 2011 г., както загубите на "орлите" с 0:1 и 1:2 от "Юве" през 2012 г. са част от мачовете, които се ровят от властите в Италия. Броки пък е вторият играч на "орлите", чието име се появи в съда в Кремона. Капитанът Стефано Маури бе наказан за шест месеца заради "черно тото". Освен това прокуратурата иска да го тикне зад решетките за 4 години и половина.

Мафията реди и световното

в Бразилия обявиха от прокуратурата в Кремона. Магистрат Салвини разкри, че до него и колегите му са достигнали сигнали, както и доказателства, че престъпниците вече планират как да се развие Мондиал 2014. "Арестът на Дан Тан в Сингапур бе огромна крачка напред в битката с уредените мачове. Ние обаче все още не знаем колко дълбоко и докъде се разпростира организацията в Италия. Тя има клетки в много страни. Обединени заедно - могат да манипулират цялото световно, а вече чуваме, че имат такива идеи", обяви съдия Салвини.

Камората рекетира играчи на "Наполи"

Могъщият клан Мацарела стои зад "случайните" обири на играчи от "Наполи". Това обяви италианската прокуратура. Властите намериха "предател", който разкри мръсните номера на фамилията. Първи жертва на апашите станаха Хамшик и жена му, после Кавани, приятел на Лавеци, и близки на Ароника и Фиделеф. Черната хроника допълни Валон Бехрами. Обирите на улицата са служили като сплашване, за да може футболистите да играят по-късно по свирката на Камората.