Опел с метанова уредба се взриви днес в 3.30 в „Дружба 3“ и повреди 4 паркирани до него коли, а стъклата на два блока наоколо станаха на парчета от ударната вълна и разлетелите се във всички посоки метални части. Пострадали хора няма, само един пожарникар е получил леко обгазяване при гасене на пламъците, но е получил медицинска помощ и риск за здравето му няма.
Причината за взрива е пожар, тръгнал от късо съединение в арматурното табло на „Опел Вектра“, който е бил паркиран пред вх.Е на бл.16. Пламъците са обхванали цялото купе на колата, а високата температура е повишила и без друго чудовищното налягане в газовата бутилка, която избухнала като бомба с голяма разрушителна сила.        
По информация на съседи бутилката е била напълнена догоре в понеделник и затова поразиите са толкова големи. От ударната вълна таванът на опела е литнал във въздуха и е паднал на балкона на шестия етаж в отсрещния бл.14. От бутилката пък са останали само горната и долната й част. Парчетата от корпуса също са паднали в околни тераси. Опелът се е придвижил поне с метър и половина напред, но не е успял да се свлече по стръмния скат, а само двете му предни колелета са надвиснали над урвата.
Живеещите в двата пострадали блока бяха в стрес, а най-притеснени бяха две деца от апартамента на първия етаж в бл. 16, чиято стая е в непосредствена близост до колата и там взривът е усетен най-силно.
„Чух страхотен гръм, видях през терасата, че три коли горят като факли и подадох сигнал на тел.112“, каза пред „Утро“ мъж от шестия етаж в бл.16. 
Незабавно на мястото на инцидента са се отправили два екипа на пожарната заедно с полицейски патрули. Пожарът в опела и намиращият се до него „Фолксваген Поло“ е потушен за десет минути. Засегнати са още автомобил „Киа“, който е купен на лизинг и преди два месеца собствениците му са го изплатили напълно. Щети има още и по „Фолксваген Голф“, който бил от лявата страна на опела. Той се е отървал най-леко - само със строшено предно стъкло и стопена дясна част на предната броня. Съвсем леки увреждания има по паркирано наблизо волво.
След взрива сред съседите тръгна слух, че собственикът на колата - млад мъж с малко дете - има тъмен бизнес и това е било отмъщение на криминалната конкуренция. Полицията обаче отхвърля подобна версия.
Води се разследване по случая, такава е процедурата, но няма данни за умишлен палеж, каза за „Утро“ началникът на пожарната комисар Димитър Павлов.
„Опелът е 12-13-годишен, купихме го преди година и половина, както си беше газовата уредба и досега не сме имали проблем нито с нея, нито с колата“, обясни съпругата на собственика на колата.  
„Една бутилка с метан е подложена на около 220 атмосфери налягане и представлява голяма опасност за хора и сгради“, каза управителят на авто- и газосервиз „КЛААС“ Огнян Тодоров. След взрива той веднага е отишъл до мястото, но от огледа не е успял да установи дали собственикът на колата е негов клиент и дали бутилката е имала защитен клапан, който предствлява кран за спиране.
След премахването на надзора над газовите автоуредби преди година проверките им се извършват в пунктовете на годишни прегледи, но специалистите там само ги проверяват за теч на газ, а не гледат дали бутилките имат изправни защитни клапани, посочи Тодоров.