За 12-ти пореден път русенската есен ще бъде обогатена от пъстър калейдоскоп от събития, включени в започналия вчера Есенен салон на изкуствата и културата.
Програмата и предвидените до 23 ноември събития бяха представени вчера от зам.-кмета Страхил Карапчански, шефа на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и началника на отдел „Култура“ Ива Чавдарова.
За нас е радващ фактът, че към културните събития, организирани от фондация „Русе-град на свободния дух“ има засилващ се интерес от частни спонсори, което ще допринесе в бъдеще да се организират още по-мащабни прояви, каза Карапчански и допълни, че досега своята подкрепа са дали 13 фирми.
Една от иновациите в тазгодишното издание на фестивала ще бъде интерактивният елемент - публиката ще бъде активно приобщена към културните събития. Като добра основа за нови контакти бе определен фестивалът за съвременна градска култура „Аз, градът“, който  извежда изкуството извън залите.
Началото на Есенния салон бе поставено снощи с мултимедиен концерт „Червената цигулка“, организиран от русенската опера и Общината. Събитията ще продължат в петък с голямо зумба парти на площада, на което ще се съберат повече от 400 танцьори и техните професионални инструктори.