Серина Уилямс прие повече от емоционално спечелването на трета поредна титла от Откритото първенство на САЩ и общо 18-а в нейната кариера в турнирите от Големия шлем. В спора за отличието американката надигра в два сета Каролина Вожняцки.

Тя не скри, че годината е била много трудна за нея и този успех е бил особено важен за нейната увереност.

"Чувството бе прекрасно, когато спечелих последната точка. Благодаря на Господ. Финалът бе невероятен, поздравления за Каролина. Много добри приятели сме, поддържаме връзка непрекъснато. Може би в Австралия ще спечелиш. Но и аз ще съм там," обърна се Серина към Вожняцки по време на церемонията по награждаването.

"Радвам се, че взех тъкмо тук 18-ата си титла. Не можех да искам да постигна това на по-добро място. Обичам Ви, Ню Йорк. Благодаря на семейството ми, на баща ми който не е тук и на Патрик. Благодаря ви много," каза още тя.

Световната номер 1 отчете, че тази победа й е още по-ценна на фона на не особено убедителния сезон по нейните стандарти досега.

"Сякаш това е първият трофей в кариерата ми, толкова съм развълнувана. В турнирите от Шлема не се представях силно през 2014-а и определено се притеснявах. Преди мача бях много нервна, не можех да ударя топката. Стегната бях.

"Горда съм, че се справих с това. Не помня да ми е било толкова притеснено. С Каролина тренирахме заедно и ето, че тук се представихме наистина силно. Къде ще прибера трофея? Все ще му намеря място," пошегува се в края голямата шампионка.