За първа година български предприемачи със стартиращ бизнес в областта на земеделието или с идеи за такъв, ще имат възможността да се включат в световния шампионат за амбициозни млади лидери - Future Agro Challenge. 
Шампионатът се провежда в над 25 държави и е част от глобалната ежегодна инициатива Световна седмица по предприемачество (Global Entrepreneurship Week), като домакин и организатор на състезанието у нас са Джуниър Ачийвмънт България.
Инициативата има за цел да подпомогне и финансира компании, свързани със селскостопанския сектор, които имат оригинални и творчески, но и практически приложими идеи, даващи иновативни решения, съобразени с опазването на околната среда.
В надпреварата може да се включи всеки с интересно бизнес предложение, което обаче трябва да е на ранен етап и да не е започнало преди повече от 5 години.
Основните категории, в които може да бъде предложена идея, са: Технологии в земеделието; Агротуризъм; Съвременни практики и продукти; Идеи, които да повишат доходите на поколения земеделци; Логистична инфраструктура и Здравословна култура на хранене.
Не по-късно от 15 октомври 2014 г. българските кандидати може да подават своите идеи на сайтa на състезанието www.futureagrochallenge.com. Победителите ще бъдат обявени на 23 октомври от българско жури, а интернационално жури ще определи 9-мата национални финалисти, които ще се представят на глобалния финал в Атина, Гърция, който ще се проведе между 14 и 16 ноември 2014 г.