Футболистите на „Дунав“ разгромиха „Бенковски“ със 7:1 за четвъртата си поредна и убедителна победа в първенството на „В“ група. Момчетата на старши треньора Веселин Великов можеха да вкарат поне още толкова голове, но отново направиха доста пропуски пред вратата на съперника.
С хеттрик за „Дунав“ се отличи таранът Мирослав Будинов. Той откри сметката си с каскада от финтове и плътен удар, а през второто полувреме прониза Милонов с вълшебна задна ножица, след която последваха дълги аплодисменти, и точен изстрел с глава.
Дискусионният с някои от пропуските си Будинов свърши твърде сериозна работа и като изтеглен на моменти в по-задни позиции нападател. Той може да няма стартовата бързина на Фернандо Торес и гръмотевичната мощ на Робърт Левандовски, но за българските стандарти си е нападател от много добра класа. Типична деветка! Такива футболисти вече не се срещат и във водещите ни отбори! Не се бои да влиза между „шамарите“, за да пази краката си за танци на виенски бал, увлича по двама-трима защитници и отваря пространства за другите момчета в атака, има чувство за комбинативност, умее да пази топката с гръб към вратата. Е, на моменти последният пас му изневерява и завършващият му удар не намира целта, но умее да играе за отбора и с всеки следващ мач със сигурност ще става все по-полезен и универсален.
Резултатът бе открит още в 3-а минута от Раденцов, който вкара дузпа за игра с ръка в наказателното поле на „Бенковски“. Капитанът Деян Димов вкара красив гол с диагонален удар по земя, Михаил Милчев надскочи всички и бе точен с глава, Йордан Димитров се измъкна от защитата и пусна топката покрай излезлия да го пресрещне Милонов.
Извън тази хроника русенският отбор напълни сърцата на феновете с жива, умна, атрактивна, зрелищна, технична и интересна продукция във всички фази на играта. Халфовете работеха здраво, Динко Станчев и Андреас Васев вършееха по фланговете със слалом след слалом, Чакъров преливаше красиво с дрибъл и точни пасове към хората в атака, заблежителна бе и активността на бековете Колев и Атанасов. 
Момент! Тук трябва да светне и една червена лампичка, защото отборът се разкъса в защита към края на мача и позволи на гостите да направят няколко опасни контри.
Симпатичният тим на „Бенковски“ игра според сегашните си възможности в един изключително коректен мач. Гостите стигнаха до гол от малко спорна дузпа /Ивайло Иванов/, свирена от още по-спорния силистренски рефер Димитър Желязков.
Този съдия като че ли държеше да изглежда най-интересният човек на терена. Надуваше свирката при всяко леко съприкосновение, сякаш бе шеф на жури в балетен конкурс, а не футболен рефер, спести две дузпи в пеналта на „Бенковски“. Резултатът е, че научени на балетни стъпки от такива досадни артисти в черно, елитните ни играчи падат като зрели круши при стълкновения в международните мачове, но реферите извън Калотина не прощават и реакцията им с картон в ръка за симулация е само една „Ставай, ставай!“     
„Дунав“: Цанков, Колев, Милчев, Атанасов (84 мин. - М. Иванов), М. Димов, Д. Димов, Станчев (54 - Димитров) (77 - Читаков), Раденцов, Будинов, Чакъров, Васев.
„Бенковски“: Милонов, Игнатов (70 - Брашнаров), Дамянов, Брайнов, Лазаров, Божанов, И. Иванов, Цветков (46 - Ганев), Н. Иванов, Петров, Панайотов.