Областният лидер на русенската структура на „България без цензура“ напусна партията в първия ден от предизборната кампания. Георги Пейчев вчера е подал заявление за разграничаване от ББЦ, но не пожела да коментира причините за това.
„Обмислях го от известно време. Явно не ставам за политик. Нямам намерение никога повече да се занимавам с политика“, зарече се пред „Утро“ Пейчев. Той обясни, че не е искал да забие нож в гърба на ББЦ с напускането  си точно в началото на предизборната кампания и дори пожела успех на всички. Пейчев, който е и изпълнителен директор на дружеството „Проект Русе“, което е отговорно за строежа на Спортната зала на Кръговото, отрече, че излизането от партията е заради това, че не води кандидатдепутатската листа на ББЦ в Русе, макар масовите очаквания да бяха, че именно той ще я оглави. Както „Утро“ писа, водач в Русе е изпълнителният директор на „Топлофикация“ Георги Недев, издигнат от партия „Лидер“.
„Не съм искал да бъда водач на листата. Нямам подобни апетити“, категоричен бе довчерашният областен лидер на партията на Николай Бареков.