Силистренецът Димитър Желязков ще бъде главен съдия на дербито днес между „Дунав“ и „Бенковски“ /Бяла/. Мачът на Градския стадион ще започне в 17 часа, а асистенти на Желязков ще са неговите съграждани Александър Веселинов и Димитър Ангелов. Варненецът Георги Иванов ще следи какво става на терена и по трибуните в качеството си на дежурен делегат.
Футболистите на „Дунав“ ще влязат в мача като лидери във „В“ група с пълен актив от 9 точки след първите 3 кръга и голова разлика 14:0. Гостите от Бяла са на шесто място с 6 точки. Ако русенци не подценят съперника си, който изглежда по-слаб от миналата година при отсъствието на преминалите в „Етър“ Борислав Бориславов и Борислав Джарнавлиев, със сигурност ще прибавят нови 3 точки. Другата любопитка е дали отборът на старши треньора Веселин Великов ще продължи серията си без гол в своята врата в петия си пореден официален мач /един от тях бе купата срещу балчишкия „Черноморец“/.
Според русенския наставник на „Кубрат“ Ивайло Кирилов „Дунав“ ще продължи поредната си серия. През миналата седмица неговият тим гостува в Русе и загуби с 0:4, като игра с човек по-малко от третата минута.
„Въобще „Дунав“ ми изглежда като фаворит за първото място“, заяви Кирилов пред „Утро“.
„Идваме в Русе, за да изиграем добър мач. Проблемът при нас е, че не знаем кои хора ще влязат в групата, тъй като нашите момчета работят през седмицата“, каза пред „Утро“ президентът на „Бенковски“ Димитър Славчев.
Той добави, че не е сигурен дали звездата на тима Георги Ковачев ще излезе на Градския, тъй като ще трябва да пътува от София.
„Ще го чакаме на стадиона, пък да видим дали ще дойде“, заяви той по адрес на футболиста, минал по едно време и през „Левски“ /Сф/. 
Междувременно стана ясно, че двама от футболистите на „Дунав“ - Николай Парнаров и Светослав Читаков, са получили повиквателна за аматьорския национален тим. Идната седмица те трябва да се явят на лагер в софийския комплекс „Царско село“.