Европейската футболна централа наложи шокираща санкция за Лудогорец за предстоящия мач с Реал (Мадрид) от Шампионската лига. УЕФА взе решение да затвори Сектор "А" на стадион "Васил Левски" за следващото домакинство в клубните турнири, а то е именно срещу Кралския клуб на 1 октомври.

Причината за решението са расистките скандирания от страна на фенове на Лудогорец по време на мача реванш срещу Стяуа на 27 август.

„Дисциплинарната комисия на УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Лудогорец по време на следващия (един) мач от надпреварите на УЕФА, който те ще играят като домакини и в частност Сектор А на стадиона“, се казва в съобщението от УЕФА.

Освен това босът на тима Кирил Домусчиев ще трябва да плати 16 000 евро глоби - 6000 за натрупани картони (глоба, която е за над 5 картона в мач), 5000 за недостатъчна организация и 5000 нахлулия на терена фен.

Ръководството на Лудогорец очакваше пълен стадион за срещата с Реал (Мадрид), като най-скъпи са именно билетите за Сектор "А". Неговият капацитет е около 6400 места, а пропуските бяха по 100 лева.