25.1 литра на квадратен метър се изляха за 21 часа в Русе, съобщиха от Хидрометеорологичната станция. Количеството е засечено от 17 часа в сряда до 14 часа днес, когато дъждът спря. Благодарение на сравнително умереното темпо на валежа до наводняване на улиците и булевардите под мостовете не се стигна. Локвата по пътя за Свободна зона обаче отново се появи.
По време на бурята, която се разрази около 17 часа в региона в сряда, изсъхнало дърво е паднало върху микробус, който се движел по пътя между Смирненски и Ветово. За късмет клоните счупили предното стъкло на возилото, но водачът се отървал без наранявания. Както „Утро“ съобщи, вятърът от югозапад тогава бе със скорост 72 км/час. Той е повалил още две дървета, които  са били отстранени от огнеборците. Едното беше затиснало бяло БМВ на ул.“Борисова“, другото се стоварило на пътя Русе-Бяла в района на разклона за Екзарх Йосиф.
Дъждовете ще продължат и днес, но вече ще са по-слаби, а в събота небето ще започне да се изчиства и се очаква спиране на валежите. В неделя ще бъде слънчево и температурите ще започнат да се покачват, като се очаква в Русе да стигнат 29 градуса.
Около тази стойност ще са показанията на термометрите през цялата следваща седмица, когато се очаква предимно слънчево време с минимални изгледи за леки превалявания в сряда и четвъртък.
Прогнозата за първия учебен ден е, че времето ще бъде слънчево и топло.