Две седмици, след като бе засечен да криволичи посреднощ по улиците с БМВ-то си и не спря на полицейски сигнал, П.П. се изправи пред Русенския районен съд.
Към 3 часа през нощта на 16 август мъжът приключил с празнуването на Голяма Богородица или просто с обичайната петъчна почерпка и тръгнал да се прибира със свой познат. Не се притеснил от сериозното количество алкохол, което погълнал, но на кръстовището на ул.“Плиска“ с ул.“Тулча“ баварецът бил засечен да криволичи съмнително от полицейски патрул. Униформените веднага подали знак колата да спре за проверка, но пияният шофьор или не видял светлинния сигнал, или не искал да се занимава с полицаи и продължил да си кара спокойно. Патрулката обаче тръгнала след него, изравнила се с бавареца и отново му подали сигнал да спре. Проверили и шофьора, и спътника му, който също бил добре наквасен. Дрегерът отчел 2.14 промила алкохол у шофьора П.П. Колко обаче е бил спиртът в кръвта му, не е ясно, тъй като той така и не отишъл да си направи проба в болницата, въпреки указанията на полицаите.
Два дена по-късно пияният водач се разделил с книжката си, а пред съда призна вината си. Той бе наказан с четири месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Книжката му пък бе отнета за година и половина. Присъдата може да се обжалва.