Пристигналата в Русе нова баскетболистка на „Дунав 8806“ Талиа Мейбъри бе отпратена по живо, по здраво, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от президента на клуба Красимир Трифонов, който заяви дословно: „Мейбъри имаше предварителен договор с „Дунав 8806“. Във връзка с драстичните разминавания във вижданията на баскетболистката и нашия клуб Управителният съвет взе единодушно решение за нейното освобождаване“. На въпроса дали в тъкъв случай ще се върви към привличане на друга състезателка, Трифонов отговори: „Задължително!“.
По неофициална информация при идването си в Русе Мейбъри започнала да тества търпението на шефовете с все по-големи и по-големи претенции и й се наложило набързо да се качи в самолет за родината си.
Междувременно стана ясно, че шампионките от „Дунав 8806“ ще играят идната седмица на международен турнир в румънския град Александрия. Техни съпернички ще бъдат отборът на домакините и „Феникс“ /Галати/. В първия мач на 9 септември дунавки ще се срещнат с „Феникс“.
В сряда вечерта президентът на клуба Красимир Трифонов и членове на УС се срещнаха с родителите на децата, които тренират в женското направление. На срещата присъстваха и треньори от школата.
За снощи бе насрочена подобна сбирка в мъжкото направление.
Днес е последният ден, в който федерацията ще приема депозити за участие в Националната баскетболна лига при жените. По неофициална информация „Левски“ все пак ще участва в първенството, докато „Берое“ няма да има финансите за издръжката на отбора си.
Така първенството ще тръгне най-вероятно с 6 тима.