Съдът постанови Христо Бисеров да се обяви за общодържавно издирване чрез полицията, за да се установи на кой адрес пребивава, за да бъде призован по делото срещу нападателя на Доган - Октай Енимехмедов.
Съдът държи на разпита на Бисеров, тъй като той може да каже неща, за които няма други данни по делото. Освен това магистратите поискаха да се питат мобилните оператори дали има телефони на негово име, за да бъде евентуално призован и по телефона.

По-рано днес пред журналисти прокурорът по делото Илиян Тончев каза, че оттук нататък "ще преценим дали изобщо да отлагаме делото" заради Христо Бисеров и обясни, че Октай е задържан под стража. "Да чакаме да дойде на разпит, а той подсъдимият да стои в ареста, така ли?". Така с въпрос, той отговори на въпроса дали е възможно да не искат разпит на Бисеров. "Ако стане така, ние да отлагаме във времето делото, за да дойде един свидетел, аз не мисля, че е редно", посочи наблюдаващият прокурор.

На заседанието на съда днес стана ясно, че на адреса на сградата, на който е бил призован бившия зам.-председател на ДПС, е било посочено, че там се намира посолството на Чехия. Прокурорът обясни днес, че доколкото знае тази сграда е на ъгъл и от едната страна е посолството, а от другата е един от адресите на Бисеров. Делото продължава на 16 януари от 10 часа. Съдът отхвърли и искането на защитата Октай да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение "домашен арест".