Строителна авария събори стените на две стаи от къща на ул. „Тодор Александров“ 12. Инцидентът се е случил в края на август. Причина за него е неукрепен изкоп за ново строителство, което е трябвало да се долепи на калкан до въпросния имот.
В момента хората, които обитават къщата на „Тодор Александров“ 12, не могат да ползват разрушените стаи, тъй като това не само е невъзможно, но и опасно.
На място вчера е била експертна комисия от представители на дирекцията за строителен контрол, общината и конструктори. Главният архитект Живка Бучуковска съобщи, че на строителя са връчени предписания, които той трябва да изпълни. В най-кратък срок е необходимо да направи проект за укрепване на напълно разрушения калкан и да го изгради наново за своя сметка. Бучуковска не можа да каже името му, защото новият обект се строял на стопански принцип.
Потърпевшите също не знаят името, само ни информираха, че строежът е спрян временно. На строителните заграждения също няма никаква информационна табела. Хората са изключително стресирани от случилото се, но се надяват имотът им да бъде възстановен и да стане безопасен.