Халите затвориха врати, тъй като на емблематичния магазин му предстои ремонт. Съгласно условията на конкурса за отдаване под наем новият стопанин на обекта трябва да вложи в обновяването му 800 хил. лева.
Както е известно, след няколко неуспешни процедури най-накрая конкурсът бе спечелен от „ЦБА“ АД със седалище във Варна.
Пълномощникът на дружеството Ивайло Маринов вчера обясни пред „Утро“, че договорът с Общината за отдаване под наем на Халите за следващите 10 години все още не е подписан, но това ще се случи до крайния срок - 27 септември.
В момента „ЦБА-франчайз“, която имаше договор с „Клуб Олимпиец“, освобождава помещенията, за да предаде обекта на Общината, както и заради бъдещия ремонт, поясни Маринов. Той каза още, че до 10 дни тази процедура ще приключи.
Ивайло Маринов не се ангажира да каже кога Халите отново ще отворят врати, защото сградата е паметник на културата и това ще наложи съгласуване на проектите с Националния институт за недвижимото културно наследство.
Във всеки случай очакванията на Общината са с инвестициите, които новият наемател ще направи, емблематичният магазин да се превърне в модерно и привлекателно място за пазаруване.