Изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Георги Недев е водач на русенската листа на „България без цензура“ за предстоящите парламентарни избори, съобщи лидерът на партията Николай Бареков.
Кандидатирам се в качеството си на човек от бизнеса и експерт по енергетика - област, в която всеки бъдещ парламент би имал доста работа. Това каза пред „Утро“ Георги Недев и подчерта, че не членува в никоя партия и от началото на демократичните промени през 1989 г. си остава необвързан политически.
Платформите на двете водещи партии в коалицията - „България без цензура“ и „Лидер“, се припокриват в много отношения. По отношението си към бизнеса и работните места програмите са сходни и съответстват и на моите виждания, това е единственото, което ме накара да приема предложението, заяви шефът на „Топлофикация“.
Вчера той получи и солидно професионално признание - бе избран за член на Националния енергиен борд и участва в първото заседание на новата структура, действаща като консултативен орган на Министерския съвет за решаване на важни въпроси в енергетиката.
Георги Недев заслужи мястото си в борда с безспорния си авторитет, посочиха от „Топлофикация Русе“. Неслучайно той бе определян за водещ между ръководителите на ТЕЦ-овете в страната при преговорите с ДКЕВР през последните години. Принос за този избор има и активната му защита на потребителите при определянето на цените на топлоенергията за новия отоплителен сезон 2014-2015 година. Недев твърдо отстояваше позицията си срещу готвеното от държавния регулатор драстично поскъпване и постигна успех - цените останаха на миналогодишното си ниво.
Втори в кандидатдепутатската листа е заместник организационният секретар на партията в София Боряна Павлова. Трети е общинският съветник в Русе Борил Панайотов от ЗНС. На четвърто място в листата е поставен областният лидер на ББЦ Георги Пейчев, който е следван от Илияна Илиева от Бяла. ББЦ-Русе е подготвила пълна листа от 14 кандидат-депутати.