Амбициите на Реформаторския блок на тези избори е спечелването на 2 мандата - един пълен и втори от разпределението на гласовете. На последните парламентарни избори, когато петте формации се явиха самостоятелно, получихме около 11 хил. гласа в Русе, но сега, когато сме заедно, имаме нагласата за по-висок резултат. Това заяви минути преди да внесе в Районната избирателна комисия листата с 16 кандидати за депутати на реформаторите нейният водач - зам.-председателят на СДС Румен Христов.
Втора е Даниела Везиева от партия „България на гражданите“, трети е Иван Станев от ДСБ. На четвърта и девета позиция са партньори от „Народна партия свобода и достойнство“ на Касим Дал. Бившият областен управител - земеделецът Йордан Борисов, е на пето място, седми е Веселин Балтаджиев, който работи в „Пътно поддържане- Русе“ ЕООД.
Според Румен Христов ГЕРБ е единственият възможен партньор на реформаторите, но за преговори с тях ще може да се говори след изборите в зависимост от резултатите.  
Зам.-председателят на СДС каза, че коалицията ще се бори за всеки десен глас, за всеки демократ. Като прозападна и проевропейска коалиция Реформаторският блок ще предложи на избирателите необходимите реформи и пакет от мерки за създаване на условия за развитие на българския бизнес. В политически план партньорите в коалицията искат да започне дебат за промяна в конституцията, най-вече за отпадане на анахронизма Велико народно събрание.