С премиерата на пиесата „Без зестра“ на руския драматург Александър Островски започва новият сезон на драматичния театър „Сава Огнянов“. На 11 септември русенци ще видят новата постановка на тази класическа пиеса, която е дело на режисьорката Маргарита Мачева, сценографията и костюмите са на Елица Георгиева, музиката - на Пламен Мирчев-Мирона, а хореографията - на Милен Петров. Същият спектакъл ще бъде показан и на 15-и.
„Министърът женкар“ по Ст.Л.Костов с участието на Христо Гърбов ще се играе на 16 септември, на 19 -  „P.S. Дъщеря ти, Ана“, на 24-и - „Вечеря за глупаци“, а на 26-и - „Помощ, жена ми е луда!“. На 29 септември на Голяма сцена в Доходното здание ще гостува сливенският театър със спектакъла „Лице“ от Александър Галин с Мария Сапунджиева в главната роля. В последния ден от месеца публиката ще види отново „Майстори“ от Рачо Стоянов, постановка на Орлин Дяков.
През месеца предстоят и четири русенски гастрола. На 21 септември драматиците ще участват с „P.S. Дъщеря ти, Ана“ във международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. С „Министърът женкар“ ДТ „Сава Огнянов“ ще гостува на 20 септември в Разград, а на 29-и - във Варна. Пак във Варна ще бъде показан на 25-и спектакълът „Помощ, жена ми е луда!“.