Концерт на дуото Биляна Вучкова /цигулка/ и Михаел Тике /кларинет/ ще зарадва почитателите на оригинални композиции в Дом Канети на 12 септември от 19.30 ч, съобщиха от международно дружество „Елиас Канети“. Импровизацията на живо е централен елемент в работата на музикантите, които изнасят концерти в Италия, Австрия, Сърбия, Чехия и Германия.
На 18 септември пак в Дом Канети ще бъде откриването на една интригуваща изложба - названието й е PIMP MY LIFE, а авторът - художникът Владислав Георгиев, показва своето творческо виждане на нашумялата в поп културата практика pimping, което ще рече „подобряване на нещо“ с художествени средства.
Традиционният литературен фестивал „Русе“ на дружество „Канети“ започва на 1 октомври и ще продължи до 9-и. Ще бъдат представени иновативни творби и вълнуващи гости от Австрия, Италия, Чехия, Германия и България. Изложба на Зенон Файфер и Катажина Базарник ще покаже избрани творби на концепцията Liberatura - единството на текста и материалния израз на книгата. На 2 октомври литературно четене ще има младият писател Микул Дежун, а след него Петко Танчев и Катерина Георгиева ще направят визуално-поетична инсталация „Думите като стая“. Филмови прожекции, литературни срещи и лекции на проф.Милена Кирова и д-р Борис Минков обогатяват афиша на фестивала.