Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17.30 часа на неутрален терен в Нови пазар мач от предварителния кръг от турнира за купата на България. Регламентът казва, че при равенство в редовното време срещу „Черноморец“ /Балчик/ веднага ще се премине към изпълнение на дузпа. Победа пък ще осигури на дунавци участие в основната схема, в която вече ще се включат отбори от „А“ и „Б“ група.
Мачът провокира доста сериозно любопитство, тъй като старши треньорът на балчиклии Георги Иванов-Геша обяви преди началото на първенството, че неговият отбор се очертава да е сред фаворитите във „В“ група. Черноморци обаче загубиха последния си шампионатен мач с 1:2 като гости на „Белица“, а бившият футболист на „Добруджа“, „Левски“ и „Спартак“ /Вн/ овика реферите. Те били виновни за поражението от „млекарите“. 
Доколко съставът от Балчик може да размъти водата на русенския отбор в битката за първото място във „В“ група, ще стане ясно след последния съдийски сигнал на варненеца Ибрям Даил. Негови помощници днес ще са Димитър Димитров и Живко Жеков. Делегат ще е шефът на съдийската комисия съм Зоналния съвет на БФС в морската столица Ангел Ангелов.
Юношите на русенския клуб до 17 години ще бъдат домакини днес от 17 часа на „Несебър“ за двубой от петия кръг на първенството в Елитната група. Мачът ще се играе на Градския стадион.
След първите 4 кръга дунавци са на последно място без точка и без вкаран гол.